Antena 3 CNN Externe Atrocitățile comise de Statul Islamic în Irak ar putea fi considerate genocid

Atrocitățile comise de Statul Islamic în Irak ar putea fi considerate genocid

Atrocitățile comise de Statul Islamic în Irak ar putea fi considerate genocid
de O.P.    |    24 Feb 2015   •   07:48

Atacurile comise de extremiștii din gruparea Statul Islamic (SI) asupra unor comunități etnice și religioase din Irak ar putea reprezenta un genocid, a anunțat luni ONU, la Geneva, transmite DPA.

Milițiile extremiste au avut constant ca ținte comunitățile kurdă, yazidită, turkmenă și altele, ''în ceea ce pare a fi o politică deliberată având ca scop distrugerea, suprimarea sau expulzarea acestor comunități în mod permanent din zonele aflate sub controlul lor'' (milițiilor — n.r.), se arată într-un raport al Misiunii ONU la Bagdad și al Oficiului ONU pentru Drepturile Omului.

Potrivit documentului citat, ''multe încălcări și abuzuri comise de SI ar putea fi considerate drept crime de război, crime împotriva umanității și posibil genocid''.

La sfârșitul săptămânii trecute, jihadiștii din SI au executat 150 de civili în vestul Irakului, unde au loc confruntări pentru controlul asupra orașului Al-Baghdadi, lângă care se află o bază aeriană a SUA.

Șeful Consiliului Local din Al-Baghdadi, Malallah al-Oubeidi, a afirmat că victimele au fost în cea mai mare parte membri ai tribului Abu Oubeid, care luptă alături de trupele guvernamentale irakiene împotriva grupării Statul Islamic. Orașul Al-Baghdadi, situat la 5 kilometri de baza aeriană Ain al-Assad unde militari americani îi pregătesc pe soldații irakieni, se află de peste o săptămână sub asediul forțelor SI.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close