Antena 3 CNN Externe Australia va aloca fonduri suplimentare pentru combaterea terorismului

Australia va aloca fonduri suplimentare pentru combaterea terorismului

Australia va aloca fonduri suplimentare pentru combaterea terorismului
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2015   •   08:35

Australia va aloca 450 milioane de dolari australieni suplimentar (în jur de 318 milioane de euro) pentru lupta împotriva terorismului pe teritoriul său și consolidarea capacităților serviciilor de informații, a anunțat premierul australian, Tony Abbott, prezentând marți bugetul anual, potrivit Agerpres.

Autoritățile australiene sunt preocupate de pericolul radicalizării unor cetățeni, dintre care unii au îngroșat deja rândurile jihadiștilor în Siria și Irak înainte de a reveni în Australia.

Australia a ridicat în septembrie 2014 nivelul său de alertă împotriva terorismului și poliția australiană a declarat că a dejucat mai multe tentative de atacuri în ultimele luni.

'Pentru lupta împotriva terorismului pe teritoriul nostru și a-i descuraja pe australieni să comită acte teroriste în străinătate, trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre de securitate au resurse și mijloace suficiente pentru a face față amenințărilor în evoluție și schimbărilor tehnologice', a declarat prim-ministrul Tony Abbott.

'Pentru a preveni terorismul, noi trebuie să abordăm metodele de recrutare în organizațiile extremiste, în special pe internet', a adăugat el, înainte de a anunța un pachet suplimentar de 450 milioane dolari australieni pentru următorul an fiscal (1 iulie 2015-sfârșitul lunii iunie 2016).

O mare parte din aceste fonduri vor fi direcționate spre 'consolidarea capacităților' serviciilor de informații. Sectorul telecomunicațiilor va primi, de asemenea, fonduri, în special pentru a sprijini companiile în ceea ce privește punerea în aplicare a unei legi controversate care prevede ca acestea să păstreze datele digitale ale clienților lor timp de doi ani.

'Metadatele sunt esențiale în cele mai multe anchete vizând terorismul', a explicat premierul australian.

Fonduri suplimentare vor fi alocate și contracarării propagandei teroriste pe rețelele sociale și pentru lupta împotriva 'minciunilor' grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în recrutarea tinerilor australieni.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close