Antena 3 CNN Externe Autorii violului colectiv dintr-un autobuz din New Delhi au fost găsiţi vinovaţi. Bărbaţii riscă pedeapsa cu moartea

Autorii violului colectiv dintr-un autobuz din New Delhi au fost găsiţi vinovaţi. Bărbaţii riscă pedeapsa cu moartea

Autorii violului colectiv dintr-un autobuz din New Delhi au fost găsiţi vinovaţi. Bărbaţii riscă pedeapsa cu moartea
Sursa foto: Foto: bloomberg.com
10 Sep 2013   •   16:46

Patru bărbaţi acuzaţi de violarea în grup a unei studente în decembrie, la New Dehli, caz care a provocat proteste în India, au fost găsiţi vinovaţi pentru viol şi omor, a anunţat judecătorul care prezidează audierile în acest caz, citat de AFP.
   
"Inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi. Ei sunt vinovaţi de viol în grup, (...) distrugerea probelor şi uciderea victimei fără apărare", a declarat judecătorul Yogesh Khanna.
   
Pedeapsa urmează să fie anunţată miercuri. Cei patru bărbaţi riscă pedeapsa cu moartea.
   
Avocatul unuia dintre inculpaţi a anunţat imediat că va contesta verdictul: "clientul meu conducea autobuzul. El a recunoscut cu onestitate că a condus autobuzul, dar nu a ştia ce se întâmplă în interior", a declarat V.K. Anand, avocatul lui Mukesh Singh.
 
Unul dintre autorii violului colectiv din autobuz, în New Delhi, S-A SPÂNZURAT în închisoare

Cei patru inculpaţi au fost aduşi pentru scurt timp în sala de judecată, pentru a fi anunţat verdictul, apoi au fost luaţi de către poliţie. Părinţii şi fratele victimei au fost prezenţi la audieri.
   
Studenta a fost agresată cu o bară de fier şi violată pe 16 decembrie, după ce a ieşit de la cinema cu prietenul său şi a urcat într-un autobuz. Ea a murit pe 29 decembrie, într-un spital din Singapore, din cauza rănilor suferite.
  
Tragedia, care a avut loc în decembrie, anul trecut, când o tânără a fost violată în repetate rânduri, în grup, într-un autobuz, şi a murit după câteva zile din cauza rănilor suferite, a revoltat întreaga comunitate şi a scos la suprafaţă nenumărate întâmplări similare, ignorate până nu demult de autorităţi.

×
Subiecte în articol: India pedeapsa cu moartea
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close