Antena 3 CNN Externe Autorităţile chineze cer să vadă DOVEZILE care susţin ipoteza prăbuşirii zborului MH370

Autorităţile chineze cer să vadă DOVEZILE care susţin ipoteza prăbuşirii zborului MH370

Autorităţile chineze cer să vadă DOVEZILE care susţin ipoteza prăbuşirii zborului MH370
Sursa foto: Foto: Reuters
25 Mar 2014   •   15:26
Sute de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei Malaeziei din Beijing pentru a protesta faţă de, ceea ce numesc ei, "două săptămâni de minciuni şi informaţii eronate", după dispariţia zborului MH370.

Compania Malaysian Airlines a anunţat ieri seară, printr-un comunicat oficial, că zborul MH370 a fost pierdut şi niciunul dintre cei 239 de oameni aflaţi la bord nu a supravieţuit.
Mesajul a fost confirmat ulterior şi de premierul de la Kuala Lumpur, Najib Razak.

Imediat după acest anunţ, sute de rude ale celor dispăruţi s-au strâns în faţa misiunii diplomatice malaeziene din Beijing pentru a protesta faţă de gestionarea proastă a crizei de către autorităţi.

Un mic grup de persoane a încercat să forţeze intrarea în ambasadă, dar intervenţia forţelor de ordine a fost promptă. Restul protestatarilor şi-au exprimat disperarea în mod paşnic, purtând pancarte pe care scria "Ieşiţi afară!", "Nu vă e ruşine?" sau "Criminalii".

Unii dintre manifestanţi s-au îmbrâncit cu poliţiştii, dar nu s-au înregistrat incidente grave.

Printre pasagerii avionului dispărut se aflaău 153 de cetăţeni chinezi. Membrii familiilor celor dispăruţi au depus mai multe plângeri adresate autorităţilor malaeziene şi companiei aeriene Malaysian Airlines. Ei îi acuză pe cei vizaţi că au gestionat greşit situaţia şi că ascund în mod deliberat adevărul.

Ulterior, autorităţile chineze au cerut omologilor malaezieni să le transmită datele care să confirme prăbuşirea avionului în Oceanul Indian.

"Cerem autorităţilor malaeziene să ne furnizeze dovezile care au dus la concluzia că avionul s-ar fi prăbuşit acolo", a spus adjunctul ministrului de Externe chinez, Xie Hangsheng.
 

×
Subiecte în articol: avion disparut
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close