Antena 3 CNN Externe Un avion Boeing, care a aparținut TAROM, a ratat decolarea, în Dakar. Copilotul român și mai mulți pasageri, răniți

Un avion Boeing, care a aparținut TAROM, a ratat decolarea, în Dakar. Copilotul român și mai mulți pasageri, răniți

Un avion care a aparținut TAROM a fost implicat într-un accident grav pe aeroportul din Dakar. Aparatul de zbor, un Boeing 737, la manșa căruia se afla un copilot român, a ieșit de pe pistă în timpul decolării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   08:22

11 oameni au fost răniți, inclusiv copilotul român, care a fost nevoit să sară pe geam pentru a se salva. Aparatul de zbor urma să meargă spre Mali, atunci când, din cauza unei defecțiuni, nu a reușit să se ridice de la sol.

Pasagerii au fost evacuați de urgență pe tobogane. Incidentul a dus la închiderea aeroportului din apropiere de Dakar.

Operatorul aeroportuar a anunțat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza exactă a accidentului.

Este al treilea incident grav din ultimele două zile în care sunt implicate avioane Boeing. 

Copilotul român, printre pasagerii răniți

”Despre o aeronavă Boeing 737, seria 300, veche de aproximativ 30 de ani, ce a fost în flota TAROM-ului până nu demult. Aeronava a fost vândută senegalezilor de către compania TAROM prin intermediul unei companii din Emiratele Arabe Unite.

Este vorba despre cursa Transair Senegal ce urma să ajungă în Mali, în orașul Bamako. Aveau 73 de pasageri la bord. În momentul decolării, atunci s-a întâmplat acest accident.

Practic, în momentul decolării, echipajul de bord a observat o defecțiune la sistemul hidraulic și penru aceasta a fost nevoie să se inițieze procedura: Aeronava frânează destul de puternic. În momentul în care această frână a fost inițiată de către echipaj, aeronava a virat către stânga într-un mod necontrolat și aripa stângă a aeronavei Boeing a atins solul, ulterior, declansându-se și un incendiu a motor.

Toate cele 73 de persoane de la bord au fost evacuate prin intermediul toboganelor instalate în aeronavă. Din nefericire, unul dintre răniți este copilotul care era de oridine română”, a spus Marius Popescu, specialist în aviație.

×
Subiecte în articol: Boeing 737 decolare pasageri avion raniti
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close