Antena 3 CNN Externe Benjamin Netanyahu: Israelul nu va cere scuze Turciei pentru interceptarea flotilei

Benjamin Netanyahu: Israelul nu va cere scuze Turciei pentru interceptarea flotilei

Benjamin Netanyahu: Israelul nu va cere scuze Turciei pentru interceptarea flotilei
03 Iul 2010   •   10:23

Israelul nu va prezenta scuze Turciei şi nu ia în considerare varianta acordării de compensaţii pentru persoanele rănite în urma interceptării flotilei organizate de asociaţii umanitare la sfârşitul lunii mai, a declarat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, citat de Haaretz.

"Israelul nu poate prezenta scuze pentru faptul că militarii noştri au fost obligaţi să se apere în faţa mulţimii care aproape că i-a măcelărit", a spus Netanyahu, într-un interviu difuzat vineri seara de Canalul 1 al televiziunii israeliene.

"Ne pare rău pentru pierderile de vieţi omeneşti", a adăugat el.

Netanyahu a dezminţit categoric şi informaţiile privind posibilitatea ca Israelul să acorde compensaţii pentru militanţii răniţi în timpul confruntărilor.

El a vorbit şi despre conflictul cu ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, nemulţumit că nu a fost informat despre discuţiile secrete purtate la Bruxelles, în cursul acestei săptămâni, de ministrul israelian al Industriei, Benjamin Ben-Eliezer, şi ministrul turc de Externe, Ahmed Davutoglu. Premierul israelian a recunoscut că a fost o eroare să nu îl informeze pe Lieberman despre întâlnire. "I-am explicat circumstanţele, greşeala a fost îndreptată şi mergem mai departe. Coaliţia nu se află în pericol", a spus Netanyahu.

În ceea ce priveşte întâlnirea secretă, el a apreciat că "este bine că a existat un contact la nivel înalt, chiar dacă nu au fost încheiate acorduri".

Foto: minnpost.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turcia Benjamin Netanyahu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close