Antena 3 CNN Externe Bijuteriile furate de la Cannes, care valorau 100 de milioane de euro, aparţineau proprietarului unui mall din România

Bijuteriile furate de la Cannes, care valorau 100 de milioane de euro, aparţineau proprietarului unui mall din România

Bijuteriile furate de la Cannes, care valorau 100 de milioane de euro, aparţineau proprietarului unui mall din România
de O.P.    |    30 Iul 2013   •   06:34

Bijuteriile furate de la hotelul din Cannes, în valoare de peste o sută de milioane de euro, aparţineau proprietarului unui mall din Bucureşti. Poliţiştii nu au dat încă de urma hoţului. Printre bijuteriile furate sunt mai multe coliere, cercei şi ceasuri bătute cu diamante. Poliţiştii spun că este cel mai mare jaf din istoria Franţei.

Expoziţia organizată la hotelul din Cannes aparţinea casei Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, proprietarul unui mall din Bucureşti. Poliţia din Cannes nu fusese informată de existenţa expoziţiei, aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri.

Jaful a durat doar câteva minute, iar hoţul a dispărut cu prada înainte de venirea Poliţiei fără să tragă macar un glonţ.

Se pare, totuşi, că, în grabă, el a scăpat pe jos câteva bijuterii. Dar, şi aşa, i-au rămas destule. Iniţial, presa locală le-a evaluat la 40 de milioane de euro, dar estimarea definitivă este de 102 milioane. Cifra i-a surprins şi pe salariaţii hotelului, care habar n-aveau ce bogăţie le stătea în preajmă.

Hotelul Carlton, care îşi sărbătoreşte, anul acesta, centenarul, este celebru, între altele, şi ca decor al unui film din 1956 al lui Hitchcock, despre... un hoţ de bijuterii.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close