Antena 3 CNN Externe Bilanțul cutremurului din Japonia a ajuns la 73 de morți

Bilanțul cutremurului din Japonia a ajuns la 73 de morți

Cutremurul din Japonia de luni, prima zi a noului an, a provocat moartea a cel puțin 73 de persoane, potrivit unui purtător de cuvânt al prefecturii Ishikawa, citat de CNN.

Bilanțul cutremurului din Japonia a ajuns la 73 de morți
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   23:27

Site-ul oficial al prefecturii a adăugat că un număr necunoscut de persoane sunt în continuare date dispărute, în timp ce autoritățile continuă să îi caute pe cei prinși sub dărâmături sau în zonele izolate.

Secretarul-șef al cabinetului Yoshimasa Hayashi a declarat miercuri că 70 de persoane au fost salvate în cursul nopții. Numărul persoanelor dispărute era încă în curs de stabilire, a spus el. Cutremurul a zguduit Peninsula Noto declanșând alerte de tsunami, incendii și clădiri prăbușite.

Fotografiile din întreaga regiune au arătat clădiri întregi cu mai multe etaje căzute, structuri arse și moloz în locul în care se aflau casele. Pagubele aduse infrastructurii rămân o provocare majoră, a declarat miercuri Hayashi.

Citește și: Cutremur de peste 5 grade în Japonia, la numai o zi după seismul devastator de 7,6

Drumurile din interiorul și din jurul peninsulei sunt blocate, deși unele rute sunt în curs de eliberare pentru ca vehiculele să livreze alimente și produse de bază în zonele afectate, a spus el. Epicentrul cutremurului de 7,6 a fost peninsula Noto, în centrul Japoniei.

×
Subiecte în articol: cutremur Japonia
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close