Antena 3 CNN Externe Breivik şochează din nou. Mesajul sfidător care a stârnit furia norvegienilor

Breivik şochează din nou. Mesajul sfidător care a stârnit furia norvegienilor

Breivik şochează din nou. Mesajul sfidător care a stârnit furia norvegienilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
24 Aug 2012   •   21:45

Anders Behring Breivik, care a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru masacrarea a 77 de persoane anul trecut, a anunţat vineri că nu face apel împotriva verdictului, însă a încheiat cu o ultimă provocare; a dorit să să prezinte "scuze militanţilor naţionalişti pentru că nu a executat mai multe persoane", informează AFP.

"Nu voi face apel", a declarat extremistul de dreapta la finalul unei şedinţe de aproximativ şapte ore şi jumătate, inclusiv pauzele.

Extremistul de dreapta, în vârstă de 33 de ani, a încheiat cu o ultimă provocare, declarând că vrea să prezinte "scuze militanţilor naţionalişti pentru că nu a executat mai multe persoane".

Microfonul la care vorbea s-a închis înainte să apuce să termine fraza, dintr-un motiv necunoscut, după care a fost întrerupt de către judecătoarea Wenche Elizabeth Arntzen.

Pe 22 iulie 2011, Breivik a omorât mai întâi opt persoane, într-un atentat cu bombă împotriva sediului Guvernului, la Oslo, iar ulterior alte 69, majoritatea adolescenţi, într-un atac armat comis într-o tabără de vară a tinerilor laburişti, pe Insula Utoya.

Cu toate că a anunţat că a renunţat la apel, Breivik a calificat verdictul ca "ilegitim", evocând faptul că respinge competenţa tribunalului din Oslo de a-l judeca.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close