Antena 3 CNN Externe Ce măsuri ia Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană după accidentul din Franţa

Ce măsuri ia Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană după accidentul din Franţa

Ce măsuri ia Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană după accidentul din Franţa
Sursa foto: Foto: news.gtp.gr
27 Mar 2015   •   20:16

Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) recomandă prezența a doi membri ai echipajului în permanență în cabina de pilotaj, dintre care „cel puțin un pilot calificat”, relatează AFP.

Într-o recomandare „temporară”, publicată pe site-ul său, Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană afirmă că operatorii aerieni "trebuie să reevalueze riscurile (...) asociate faptului că un membru al echipajului părăsește cabina din cauza unor nevoi operaționale sau fiziologice".

AESA menţionează că transmite această recomandare "în așteptarea rezultatelor anchetei tehnice derulate de Biroul de anchetă și analiză (BEA) din Franța" și că aceasta ar putea fi "revizuită în funcție de orice noi informații privind accidentul".

Până acum, AESA nu impunea această măsură, însă recomanda ca piloții să rămână în cabină pe întreg parcursul zborului, cu excepția cazurilor în care apăreau nevoi fiziologice.

Asociația Internațională pentru Transport Aerian (IATA) a făcut apel ca pentru luarea oricăror măsuri să se aștepte concluziile anchetei după accidentul avionului Airbus A320 al Germanwings în Alpii francezi soldat cu moartea a 150 de persoane.

×
Subiecte în articol: GermanWings
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close