Antena 3 CNN Externe Ce nu se ştia despre Papa Francisc. În anii '70 a fost acuzat de RĂPIRE

Ce nu se ştia despre Papa Francisc. În anii '70 a fost acuzat de RĂPIRE

Ce nu se ştia despre Papa Francisc. În anii '70 a fost acuzat de RĂPIRE
de O.P.    |    14 Mar 2013   •   08:29

După două zile de vot, deasupra Capelei Sixtine a ieşti fum alb, semn că a fost ales un nou conducător pentru Biserica Catolică. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio va sta în fruntea Bisericii sub numele de Papa Francisc I.

Iată câteva lucruri interesante pe care nimeni nu le-a ştiut despre noul Suveran Pontif:

Jorge Bergoglio s-a născut într-o familie săracă. Are patru fraţi. Înainte de a merge pe calea credinţei, voia să se facă chimist, nu şi-ar fi imaginat niciodată că avea să ajungă Papă.

Papa Francisc putea să urce pe tronul Bisericii Catolice chiar în 2005, fiind un contracandidat serios pentru Cardinalul Ratzinger, însă nu a primit suficiente voturi de la conclavul de atunci.

Numele pe care l-a ales, Francisc I, vine de la Sfântul Francisc Xavier, co-fondatorul Organizaţiei Iezuiţilor.

Se crede că Papa Francisc va reuşi, de-a lungul pontificatului său, să reducă pompa şi fastul de la Vatican, el fiind un luptător pentru drepturile şi ajutorarea săracilor lumii. Mai mult el este un conservator înrăit, opunându-se cu vehemenţă mişcărilor moderne din cadrul Bisericii.

În anii 1970, Papa Francisc, în acea vreme, conducătorul Iezuiţilor, a fost acuzat de răpirea a doi preoţi iezuiţi, care au refuzat să părăsească Ordinul Iezuiţilor atunci când el le-a cerut asta. Toate acestea s-au întâmplat în perioada "Războiului Murdar", şi cu toate că Bergoglio a fost acuzat de răpire, nu s-au adus acuzaţii împotriva lui în acest sens.

Papa Francisc, atunci când locuia în Argentina, nu mergea într-o limuzină, ci folosea metroul sau mijloacele de transport în comun, nu stătea în vile impozante şi nu avea servitori.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close