Antena 3 CNN Externe „Ce se întâmplă cu oamenii din România?” Reacţii la moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy

„Ce se întâmplă cu oamenii din România?” Reacţii la moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy

„Ce se întâmplă cu oamenii din România?” Reacţii la moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy
Sursa foto: Foto: www.dailymail.co.uk
10 Oct 2011   •   07:30
Moartea baschetbalistului american a provocat un val de stupoare în ţară, dar şi peste hotare. Ambasada Statelor Unite a condamnat incidentul căruia i-a căzut victimă Chauncey Hardy şi a anunţat că va monitoriza modul în care autorităţile române vor trata cazul.

Unul dintre coechipierii baschetbalistului Chauncey Hardy, şi el cetăţean american, s-a declarat şocat de moartea violentă a acestuia. "Nu ştiu ce să cred despre România, pare a fi cel mai dur loc din lume. Era un băiat care a venit aici, la doar 23 de ani, să joace baschet, cu drag. Şi acum nu mai e! Nu e în regulă să se întâmple asta. Ce e cu oamenii de aici?" s-a întrebat Levar Seals.

Vestea morţii lui Chauncey Hardy a ajuns şi la foştii colegi ai sportivului, de la Universitatea Sacred Heart din Connecticut, acolo unde acesta s-a lansat în sport.

Era un jucător de baschet foarte bun şi era cunoscut de cei mai mulţi studenţi de aici, de la universitate. A marcat sute de puncte aici, de-a lungul carierei sale. Este încă un şoc pentru foarte multă lume de aici. Este un şoc!” a spus antrenorul Anthony Latina.

Şi Ambasada Americană de la Bucureşti a reacţionat în acest caz. "Ambasada SUA repudiază actele de violenţă şi urmăreşte îndeaproape cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni americani."

Ştirea morţii baschetbalistului american a făcut înconjurul lumii. A fost preluată în cotidiene importante ca Washington PostDaily Mail şi Bild, dar şi în ziare sau pe site-urile sportive din Ungaria, Italia, Danemarca sau Portugalia.

Presa din străinătate a preluat mai multe reacţii ale oficialilor echipei de basket CSS Giurgiu şi aminteşte de faptul că, în urmă cu doi ani, handbalistul Marian Cozma a fost ucis într-un mod asemănător în Ungaria.

 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close