Antena 3 CNN Externe "Cea mai mică mișcare a Israelului va atrage un răspuns feroce!" | Președintele Iranului, avertisment de ultimă oră, în vreme ce regimul de la Teheran scoate armata pe străzi

"Cea mai mică mișcare a Israelului va atrage un răspuns feroce!" | Președintele Iranului, avertisment de ultimă oră, în vreme ce regimul de la Teheran scoate armata pe străzi

Președintele iranian a lansat un avertisment la adresa Israelului, în condițiile în care aliații statului evreu se așteaptă ca acesta să reacționeze militar, după ce a fost atacat, săptămâna trecută, cu sute de drone și rachete de regimul de la Teheran.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   11:22

Ebrahim Raisi a vorbit la o paradă înaintea Zilei Naționale a Armatei, care este sărbătorită joi, 18 aprilie, în Iran.

Antena 3 CNN a difuzat imagini cu tehnica militară iraniană, inclusiv lansatoare de rachete, defilând pe străzi.

"Cea mai mică acțiune împotriva intereselor Iranului va fi, cu siguranță, întâmpinată cu un răspuns feroce, amplu și dureros la adresa tuturor autorilor săi", a avertizat președintele iranian, citat de agenția de presă semi-oficială Tasnim.

Parada militară a fost relocată într-o cazarmă la nord de capitala Teheran, locul său obișnuit de desfășurare fiind pe o autostradă de la periferia sudică a orașului.

Autoritățile nu au furnizat nicio explicație pentru această schimbare. De asemenea, parada nu a fost transmisă în direct la televiziunea de stat, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți, remarcă presa internațională.

Ministrul britanic de Externe s-a dus în Israel pentru "discuția ultimei șanse" de a evita escaladarea războiului

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a sosit în Israel pentru discuții cu premierul Benjamin Netanyahu, în timp militarii statului evreu pregătesc răspunsul armat împotriva Iranului, după atacul de sâmbătă noaptea.

Cameron va încerca să "limiteze" următoarea mișcare a Israelului, deși în rândul guvernelor occidentale există o anumită resemnare cu privire la faptul că guvernul lui Netanyahu va reacționa în plan militar, transmite corespondentul Sky News în Orientul Mijlociu, Alistair Bunkall.

"Întrebarea este ce și cum poate fi limitat, în așa fel încât să nu creeze o situație și mai gravă", a subliniat acest jurnalist.

Ministrul de la Londra va invoca, probabil, sancțiunile SUA față de Iran drept dovadă că Occidentul sprijină în continuare Israelul.

SUA au anunțat, miercuri, că vor adopta noi sancțiuni împotriva Ministerului iranian al Apărării, a Gărzilor Revoluționare și a programelor de rachete și drone ale Teheranului.

Washingtonul a comunicat că se așteaptă ca, în aceste demersuri, să fie urmat de aliații săi.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close