Antena 3 CNN Externe Cifra şocantă pe care o va aduce ONU. Câţi oameni vor popula Pământul în 2100?

Cifra şocantă pe care o va aduce ONU. Câţi oameni vor popula Pământul în 2100?

Cifra şocantă pe care o va aduce ONU. Câţi oameni vor popula Pământul în 2100?
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
de O.P.    |    24 Oct 2011   •   11:57

Omul cu numărul 7 miliarde se va naşte până la sfârşitul acestei luni pe Terra, însă previziunile ONU nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit datelor din raportul care va fi lansat în această săptămână, până în 2100 numărul persoanelor care vor popula pământul va fi de 15 miliarde.

Astfel, resursele planetei se vor epuiza, ducând la distrugerea planetei albastre, dacă autorităţile nu vor putea stopa în vreun fel această creştere, scrie Forbes.

Această cifră lansată de ONU apare într-un studiu al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie, care va apărea în cursul acestei săptămâni. Roger Martin, conducătorul Population Matters, a declarat: "Pământul intră într-o nouă fază periculoasă. Planeta noastră se îndreaptă spre o furtună perfectă în ceea ce priveşte creşterea populaţiei".

Din 1960, pământul şi-a dublat populaţia, ca urmare a natalităţii crescute de pe continentele Africa, Asia şi America Latină, şi mortalităţii scăzute datorate evoluţiei medicinei.  

Cum îşi propun autorităţile să controleze natalitatea?

"Guvernele şi implicare politică joacă un rol crucial în creşterea populaţiei. Astfel trebuie realizate traininguri de planificare familială şi în ţările mai puţin civilizate, pentru că numai aşa putem controla naşterile ieşite de sub control", a declarat John Bongaarts, vicepreşedintele Population Council.




×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close