Antena 3 CNN Externe  Cine a fost „The Unabomber” din Texas în anii '90, care a terorizat întregul stat american 

 Cine a fost „The Unabomber” din Texas în anii '90, care a terorizat întregul stat american 

 Cine a fost „The Unabomber” din Texas în anii '90, care a terorizat întregul stat american 
01 Apr 2018   •   13:36

Din 1978 până în 1995, Texas a fost terorizat de atacuri cu bombe în serie, în care 16 explozii au omorât trei oameni și rănit alți 23. Cel responsabil de aceste atentate a fost numit de poliția locală „The Unabomber”, și a fost una dintre cele mai căutate persoane din State.  

După cercetări îndelungate, acesta s-a descoperit a fi Ted Kaczynski, un terorist american, iar motivele sale au surprins o lume întreagă. Motivul atentatelor a fost faptul că acesta credea că tehnologia este un mare rău pe această planetă care trebuie exterminat, ceea ce l-a făcut să atenteze la viața a mai multor profesori universitari și să țintească magazinele de calculatoare.  

De-a lungul oamenilor, bombele folosite de acesta deveneau din ce în ce mai sofisticate, îngrijorând poliția și terorizând locuitorii. Criminalul a fost prins într-un sfârșit, după ce a trimis o scrisoare publicațiilor The New York Times și The Washington Post, unde amenința că va continua atentatele, dacă aceștia nu îi vor publica manifestul. Ziarele, speriate, i-au îndeplinit cerera, iar în urmă publicării, fratele lui Kaczynski a informat poliția că recunoaște scriul de mână al acestuia.  

Kaczynski a fost arestat în 1996 și și-a recunoscut vinovăția, pentru a primi o sentință pe viață, și nu pedeapsa cu moartea, care este legală în Texas.  

Sursă: Business Insider 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close