Antena 3 CNN Externe Ciocniri dure între manifestanţi şi poliţie în faţa ambasadei SUA la Cairo

Ciocniri dure între manifestanţi şi poliţie în faţa ambasadei SUA la Cairo

Ciocniri dure între manifestanţi şi poliţie în faţa ambasadei SUA la Cairo
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
13 Sep 2012   •   12:23

Manifestanţii egipteni care protestează faţă de un film considerat jignitor la adresa islamului se confruntau, joi dimineaţă, în faţa ambasadei Statelor Unite la Cairo, cu poliţia, care a folosit gaze lacrimogene, relatează AFP.
   
În apropierea ambasadei, aerul era încărcat de gaze lacrimogene, potrivit unui jurnalist al AFP.
   
Potrivit Ministerului Sănătăţii, 13 persoane au fost rănite în aceste violenţe sporadice care au început în cursul nopţii.
   
Violenţele au fost provocate de manifestanţi care au "aruncat cu pietre şi sticle incendiare împotriva forţelor de ordine desemnate să asigure securitatea ambasadei", potrivit Ministerului de Interne.
   
Televiziunea publică difuza în direct imagini cu aceste confruntări. Mai multe vehicule blindate erau mobilizate în acest sector.
   
Guvernul egiptean a făcut apel la populaţie să dea dovadă de "reţinere" în exprimarea "furiei" faţă de filmul despre islam care a provocat reacţii dure în ţară şi a generat temeri cu privire la noi tensiuni între musulmani şi creştinii copţi.

Şi ambasada SUA din Yemen a fost luată cu asalt, joi dimineaţa, de mai mulţi manifestanţi care protestează faţă de filmul "Innocence of Muslims". Manifestanţii susţin că pelicula denigrează islamul fapt pentru care a generat reacţii vehemente în mai multe ţări arabe.

Pe fondul aceloraşi nemulţumiri, ambasadorul Statelor Unite în Libia, J. Christopher Stevens, şi trei funcţionari americani au fost ucişi marţi seară în atacul asupra consulatului din Benghazi, în estul Libiei, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, citat de AFP.


×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close