Antena 3 CNN Externe Competiție în Brazilia: oficialii unui oraș au construit o statuie a lui Hristos mai înaltă decât cea din Rio

Competiție în Brazilia: oficialii unui oraș au construit o statuie a lui Hristos mai înaltă decât cea din Rio

Faimosul Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro are competiție. Autoritățile din micul oraș Encantado, din sudul Braziliei, au construit un Hristos mai înalt, pentru a atrage turismul.

Competiție în Brazilia: oficialii unui oraș au construit o statuie a lui Hristos mai înaltă decât cea din Rio
Sursa foto: Twitter/ MNLtoday PH
de Cerasela Stafie    |    03 Mai 2022   •   19:55

Hristos Protectorul are o înălțime de 43 de metri, în comparație cu statuia din Rio, care are 38 de metri. În ambele cazuri sunt incluse și piedestalele lor.

Construită cu beton peste o structură metalică, statuia a fost deja ridicată pe un deal deasupra orașului, dar locația se va deschide publicului abia anul viitor, a declarat Robison Gonzatti, vicepreședintele asociației care a sponsorizat proiectul.

”Este cel mai mare Hristos din lume”, a spus el pentru Reuters. Statuia are un punct de observare pentru vizitatori, care pot admira peisajul printr-o fereastră mare în formă de inimă.

Priveliștea va trebui să concureze cu priveliștea spectaculoasă, spre Golful Guanabara, pe care turiștii o au de la statuia lui Hristos care se află în vârful muntelui Corcovado din Rio.

Monumentul a fost construit cu beton armat și piatră de săpun, iar finalizarea acestuia a durat nouă ani, având loc în 1931. El a devenit o emblemă a orașului Rio de Janeiro și una dintre minunile lumii.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close