Antena 3 CNN Externe Controversatul om de afaceri Renato Usatîi a votat la Moscova

Controversatul om de afaceri Renato Usatîi a votat la Moscova

Controversatul om de afaceri Renato Usatîi a votat la Moscova
Sursa foto: Foto: ru1.md
30 Noi 2014   •   16:02

Controversatul om de afaceri Renato Usatîi, al cărui partid Patria a fost exclus din cursa electorală din Republica Moldova, a fost aclamat duminică de mulţimea de alegători de la ambasada din Moscova, unde a mers să voteze.

Renato Usatîi a votat la una dintre cele două secţii de votare deschise la Moscova. Mulţimea l-a întâmpinat pe omul de afaceri cu aplauze şi a scandat "Usatîi", "Renato" şi "Puterea e în adevăr", relatează site-ul Unimedia.info.

Oamenii aflaţi la coadă pentru a vota şi poliţia i-au permis lui Usatîi să voteze fără a ţine cont de numărul de persoane care aşteptau de câteva ore la uşa secţiei de votare.

Usatîi a filmat momentul în care a pus ştampila pe buletinul de vot. El a votat partidul Patria, care a fost exclus zilele trecute din cursa electorală.

"Noi oricum vom câştiga şi mă bucur că sute de mii de oameni ne susţin", a declarat Usatîi, adăugând că moldovenii nu au fost întrebaţi unde vor să meargă, ci li s-a impus drumul spre UE, potrivit site-ului ÎnProfunzime.md.

"Cât despre excluderea partidului Patria din cursa electorală, au spus că ei cred că suntem finanţaţi de peste hotare, adică ei cred, li se pare... sunt nişte aiureli", a afirmat politicianul.

"Aceasta a fost o înţelegere cu UE pentru a mă scoate din cursă, potrivit sondajelor, suntem pe locul doi, după comunişti. O să vedeţi că sute de mii de buletine o să fie cu ştampila la partidul Patria, ăsta e un protest, cu toate că nu vor fi considerate valabile", a conchis Renato Usatîi.

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a hotărât sâmbătă să menţină decizia Curţii de Apel din Chişinău cu privire la excluderea Partidului politic Patria din cursa pentru scrutinul legislativ de duminică.

Potrivit deciziei Curţii Supreme, Partidul politic Patria va fi exclus definitiv din cursa electorală.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close