Antena 3 CNN Externe Contul de Twitter al premierului adjunct israelian, piratat de hackeri

Contul de Twitter al premierului adjunct israelian, piratat de hackeri

Contul de Twitter al premierului adjunct israelian, piratat de hackeri
Sursa foto: Foto: jssnews.com
de M.Z.    |    22 Noi 2012   •   08:54

Contul de Twitter al premierului adjunct israelian Sylvan Shalom a fost piratat miercuri de hackeri pro-palestinieni care au postat mesaje, numindu-l pe premierul Benjamin Netanyahu "criminal psihopat", informează AFP.

"Eliberaţi Palestina! Puneţi capăt ocupaţiei! Opriţi uciderea palestinienilor, acum!", au postat hackerii pe pagina lui Shalom.

O altă postare afirma: "Benjamin Netanyahu este un sionist criminal psihopat", în timp ce alte mesaje solicitau un boicot internaţional al produselor israeliene.

Grupul de hackeri "ZCompanyHackingCrew", care a revendicat deja atacuri împotriva site-urilor NATO şi ministerului britanic al Apărării, şi-a asumat piratarea contului de Twitter al premierului adjunct israelian.

"@SilvanShalom ERA contul de Twitter oficial al premierului adjunct al Israelului. Acesta a fost piratat de @Z_H_C_", au transmis militanţii miercuri.

"#silvanshalom este cel care a spus acum două zile că va arunca în aer #gaza. Să te vedem acum!", au precizat aceştia într-un alt mesaj.

Contul de Twitter al lui Shalom a rămas inactiv timp de mai multe ore, la fel ca şi pagina sa de Facebook care nu era disponibilă miercuri după-amiază. Blogul său personal afişa o înregistrare cu activişti combatanţi din trupele israeliene.

Duminică, guvernul israelian a recunoscut că a fost ţinta a 44 milioane de tentative de piratare informatică realizată de militanţi pro-palestinieni pentru a protesta faţă de ofensiva israeliană lansată împotriva Gaza la 14 noiembrie.

Hackerii din grupul Anonymous au anunţat sâmbătă că au blocat site-urile a zeci de organizaţii israeliene. La rândul lor, militanţii ZCompanyHackingCrew au insistat asupra faptului că operează independent de grupul Anonymous sau de islamiştii din mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.




×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close