Antena 3 CNN Externe Copreşedinta partidului german de dreapta AfD, atacată, într-un restaurant, de persoane mascate

Copreşedinta partidului german de dreapta AfD, atacată, într-un restaurant, de persoane mascate

Copreşedinta partidului german de dreapta AfD, atacată, într-un restaurant, de persoane mascate
Sursa foto: Foto: afd-brandenburg.de
28 Mai 2015   •   14:13

Copreşedinta partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a fost atacată de persoane mascate, miercuri seara, în timp ce se afla într-un restaurant cu un jurnalist, scre TheLocal.de.

Frauke Petry, lua cina cu un jurnalist într-un restaurant din Goettingen, în landul Saxonia Inferioară, când o tânără s-a apropiat de ea şi a întrebat-o "Tu eşti Frauke Petry?". După ce aceasta i-a răspuns afirmativ, tânăra a insultat-o, apoi a fugit. După câteva minute, trei persoane mascate au intrat în restaurant, au răsturnat masa la care se aflau politicianul şi jurnalistul, apoi au aruncat pungi cu suc de fructe spre Petry şi au numit-o nazistă. Atacatorii au strigat "afară naziştii", după care au părăsit restaurantul.

"Această încercare brutală de a limita libertatea de exprimare este groaznică", a afirmat Petry, adăugând că violenţele comise de extrema stângă nu sunt luate în serios de principalele partide.

Potrivit publicaţiei Die Welt, acesta nu este primul act de violenţă împotriva AfD în Goettingen. În 2013, activişti din cadrul Antifa, o mişcare antifascistă de extremă stânga, au turnat combustibil pe casa unui oficial local al partidului, iar alţi membri ai formaţiunii s-au plâns că au primit ameninţări prin telefon.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close