Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord, pregătită să atace din nou. Sud-coreenii îşi consolidează armata

Coreea de Nord, pregătită să atace din nou. Sud-coreenii îşi consolidează armata

Coreea de Nord, pregătită să atace din nou. Sud-coreenii îşi consolidează armata
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2010   •   09:27

Situaţia din Peninsula Coreeană rămâne extrem de tensionată, după atacul regimului de la Phenian asupra unei insule sud-coreene. Coreea de Nord a respins propunerea ONU de a purta negocieri pentru soluţionarea crizei şi ameninţă că va riposta în forţă la eventualele "provocări" ale Coreei de Sud.

Potrivit AFP, Coreea de Sud îşi va consolida forţele armate în cinci insule din Marea Galbenã, în timp ce Coreea de Nord s-a declarat pregătit să atace din nou.

În plus, Phenianul a acuzat joi Statele Unite cã sunt parţial responsabile pentru schimbul de focuri de marţi soldate cu moartea a patru oameni.

Preşedintele Barack Obama a confirmat că Statele Unite vor trimite în zona de conflict un grup naval condus de un portavion cu 76 de aeronave, pentru manevre comune cu flota sud-coreeană.

Presa de la Seul susţine că baza de artilerie care a lansat atacul fusese vizitată, cu câteva ore înainte, de liderul nord-coreean Kim Jong IL şi fiul şi succesorul său, Kim Jong Un. Unii analişti cred că bombardamentul a avut scopul să întărească sprijinul armatei pentru tânărul Kim.

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud atac SUA razboi
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close