Antena 3 CNN Externe Crearea unui embrion hibrid om-animal, fără finanţare, din motive etice

Crearea unui embrion hibrid om-animal, fără finanţare, din motive etice

Crearea unui embrion hibrid om-animal, fără finanţare, din motive etice
Sursa foto: celule stem
14 Ian 2009   •   11:17

Alocarea de fonduri pentru cercetările privind crearea unui embrion hibrid om-animal au fost oprite din motive etice, informează Ştiinţa Azi.
Cercetătorii de la de la King's College din Londra şi Newcastle University's Centre au reuşit deja să înlocuiască ADN-ul nucleului unui ovul animal cu ADN-ul nucleului uman. Ei au realizat, în acest fel, un embrion în proporţie de peste 99,9% uman,
Însă, cercetările au fost oprite din motive etice în momentul în care oamenii de ştiinţă au solicitat fonduri pentru achiziţionarea unor echipamente, cu toate că acestea valorau doar puţin peste 80.000 de lire.
Profesorul Stephen Minger de la King's College din Londra a declarat: ''Cercetările au fost oprite din considerente morale, de către cei care se ocupă cu alocarea fondurilor pentru cercetările privind celule stem''.
Oamenii de ştiinţă au fuzionat celulele de la om şi de la animale pentru a crea clone genetice ale unui individ donator de celule din ţesut tegumentar. Aceste celule stem embrionare ar putea oferi posibilitatea realizării unor tratamente pentru vindecarea bolilor de inimă, Parkinson sau a diabetului.
Mai mult, aceste celule sunt se pot dezvolta în organism şi pot regenera organe care sunt afectate. Oamenii de ştiinţă susţin că nu există pericolul ca organismul să nu tolereze celulele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: celule
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close