Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea 6,3 în Pakistan

Cutremur cu magnitudinea 6,3 în Pakistan

Cutremur cu magnitudinea 6,3 în Pakistan
08 Feb 2017   •   07:43

Un seism cu magnitudinea 6,3 s-a produs miercuri dimineaţă în apropierea coastei de sud-vest a Pakistanului, a anunţat Institutul american de geofizică - United States Geological Survey (USGS), conform DPA, citată de Agerpres.

Cutremurul a avut epicentrul la 23 kilometri de oraşul Pasni, la o adâncime de 10 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al conducerii provinciei Baluchistan, unde a avut loc cutremurul, Anwa-rul Haq Kakar, a declarat că nu s-au înregistrat decese ca urmare a cutremurului, însă între 20 şi 50 de case din chirpici s-au prăbuşit, conform EFE.

Undele seismice puternice au fost resimţite în provincia Balochistan din sud-vestul ţării, dar şi în Turbat şi în Gwadar, din zona de coastă, la ora locală 3:03, informează Xinhua.

Seismul a stârnit panică în rândul populaţiei care s-a grăbit să iasă din case în ciuda vremii foarte friguroase, potrivit postului local Urdu TV.

Pakistan se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, ţara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene şi cea eurasiatică, din nord.

În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistan omorând cel puţin 280 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a cauzat moartea a peste 80.000 de persoane, mai arată Xinhua

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close