Antena 3 CNN Externe Ucraina. Experţii olandezi şi australieni au sosit joi la locul prăbuşirii avionului malaezian

Ucraina. Experţii olandezi şi australieni au sosit joi la locul prăbuşirii avionului malaezian

Ucraina. Experţii olandezi şi australieni au sosit joi la locul prăbuşirii avionului malaezian
de S.T.    |    31 Iul 2014   •   15:05
UPDATE: Experţii olandezi şi australieni au sosit joi la locul prăbuşirii avionului malaezian în estul Ucrainei, unde au fost împiedicaţi să ajungă duminică din cauza luptelor din regiune, a anunţat OSCE.

Armata ucraineană a anunţat că îşi va suspenda pentru o zi ofensiva din est împotriva separatiştilor proruşi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian, relatează AFP.

"Astăzi există un armistiţiu la cererea lui Ban Ki-moon şi ţinând cont de activitatea experţilor în zona prăbuşirii avionului. Statul Major al operaţiunii antiteroriate a decis să decreteze o zi a tăcerii şi încetarea ostilităţilor", a declarat Oleksîi Dmitraşkivski, purtătorul de cuvânt al forţelor ucrainene.

Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines. Marţi şi miercuri, aceşti experţi şi poliţişti au fost nevoiţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

Citeşte şi:

Premierul olandez a cerut Ucrainei securizarea locului prăbuşirii avionului malaezian

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close