Antena 3 CNN Externe Descoperire arheologică uimitoare după seismul care a devastat anul trecut Mexicul. Ce au găsit arheologii

Descoperire arheologică uimitoare după seismul care a devastat anul trecut Mexicul. Ce au găsit arheologii

Descoperire arheologică uimitoare după seismul care a devastat anul trecut Mexicul. Ce au găsit arheologii
13 Iul 2018   •   11:42

Cutremurul care a devastat centrul Mexicului în septembrie 2017 a contribuit chiar la o descoperire arheologică de proporţii.

Fenomenul a provocat surparea centrului unei piramide aztece din secolul 14 de la 70 de kilometri de capitală. Astfel a scos însă la lumină rămăşiţele altui templu, cu două secole şi jumătate mai vechi.

Arheologii ştiau deja că anumite civilizaţii sud-americane îşi construiau templele deasupra unor structuri mai vechi.

"Solul celor două sanctuare s-a prăbuşit şi apoi s-a înclinat, ceea ce le-a afectat stabilitatea", a subliniat Barbara Koniecza. 

Atunci când INAH a efectuat cercetări cu georadarul pentru a examina structura piramidei, echipa sa a descoperit ruinele unei structuri ascunse, de asemenea dedicată lui Tláloc, alături de resturi de ceramică din perioada culturii Tlahuica. 

Structura ar data din jurul anului 1.150. Templul ar fi măsurat circa şase metri lungime şi patru metri lăţime, având o scară de acces în partea de vest a monumentului, chiar pe locul unde se află scara actuală, vizibilă, şi integrată în piramidă
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mexic templu descoperire
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close