Antena 3 CNN Externe Diaspora "E mâna a doua pe gratis” | O româncă din Spania găteşte şi se îmbracă cu ce găseşte la gunoi. Reacţia internauţilor

"E mâna a doua pe gratis” | O româncă din Spania găteşte şi se îmbracă cu ce găseşte la gunoi. Reacţia internauţilor

O româncă a devenit virală pe Internet după ce a arătat în câteva clipuri ce abundența de legume, fructe, dar şi haine găsește în tomberoanele din Spania.

"E mâna a doua pe gratis” | O româncă din Spania găteşte şi se îmbracă cu ce găseşte la gunoi. Reacţia internauţilor
Sursa foto: Captură video TikTok
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2024   •   19:43

Risipa alimentară reprezintă un fenomen global cu consecințe semnificative asupra mediului, economiei și societății în ansamblu. Fie că vorbim despre alimente pierdute în timpul producției agricole, rămase nevândute în supermarketuri sau aruncate la sfârșitul mesei în gospodării și restaurante, risipa alimentară este o problemă complexă care necesită atenție și acțiune urgentă.

Nu şi pentru Georgiana Sîrbu, o utilizatoare activă pe TikTok, care a ales să combată acest fenomen. În postările sale, Georgiana arată cum recuperează și refolosește obiecte precum haine și articole de uz casnic lăsate la tomberoane, dar și legume și fructe abandonate de comercianți la finalul zilei din piață.

Într-o postare, ea a povestit despre o experiență când a găsit diverse produse proaspete lăsate la tomberon după un târg, chiar înainte de închidere.

A reușit să recupereze ciuperci, anghinare, broccoli, căpșuni, pătrunjel, ardei, morcovi, roșii, ceapă, dovlecei și varză roșie, pe care a spus că le va folosi pentru diverse rețete, salvându-le astfel de la risipa alimentară.

"Spune-mi și mie cum să las astea, că am luat pe nimic toate astea, doar că ne-am nimerit când închideau târgul?! Să vedeți ce de gem fac eu. Mă duc acum să le spăl, să le fac frumoase. Din gunoi, gunoi de târg. Aleg și eu ce e bun. Vă țin la curent cu ce reușesc să fac eu din toate minunile astea”, le spune femeia următorilor săi, într-una dintre postări.

@georgiana_srb Din gunoiul ?#guralumiinuoastupanicipamantul #foryou #georgiana_srb ♬ sonido original - Georgiana Sirbu

Postările ei provoacă discuții privind consumul responsabil și combaterea risipei alimentare, mai ales că în fiecare an, miliarde de tone de alimente sunt irosite în întreaga lume, cu impact devastator. În plus, risipa alimentară este o problemă morală și socială, având în vedere că un număr semnificativ de oameni suferă de foame sau subnutriție, în timp ce alimentele perfect bune sunt irosite.

Reacția internauţilor

Reacțiile la postările ei sunt mixte, atrăgând atât susținători, cât și critici.

"Să fiți sănătoși. Ce au doamna nu au nimic, Să le mâncați sănătoși nu-i rușine", 

"Pfff, vreau și eu astfel de gunoi",

Şi eu le-aș fi luat! Dacă le luam de la tarabă, tot așa era. Cred că sunt mulți care le-ar fi luat, dar orgoliul nu-i lasă să recunoască. Nu-i nicio rușine! E ca un premiu",

"Acum toată lumea o să spună că în Spania românii mănâncă din gunoaie", sunt câteva din comentariile la postările Georgianei. 

×
Subiecte în articol: romanca Spania tomberon
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close