Antena 3 CNN Externe Doi jurnalişti români au primit interdicţie de intrare în Ucraina

Doi jurnalişti români au primit interdicţie de intrare în Ucraina

Doi jurnalişti români au primit interdicţie de intrare în Ucraina
Sursa foto: Foto: kalpna.blogspot.com
16 Iul 2011   •   12:12
Doi jurnalişti riomâni au fost consideraţi indezirabili şi au primit interdicţie de a intra în Ucraina. Românii mergeau în localitatea Hagi Curda, pentru sfinţirea primei biserici româneşti din sudul Basarabiei.

Două autocare cu români au fost blocate mai multe ore în vama ucraineană Reni.
După ce a staţionat timp de peste patru ore în vamă, unul dintre autocare, în care se află aproximativ 45 de persoane, a fost lăsat să treacă.

Viorel Badea, senator PDL şi preşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat a declarat, pentru Mediafax, că pentru rezolvarea acestor probleme a intervenit şi consulul general al României în Ucraina.

Unul dintre jurnalişti a declarat, în direct la Antena 3, că au fost opriţi la graniţă, că au primit înştiinţarea oficială conform căreia au o interdicţie din 2009 dar că nu au primit mai multe detalii.

"Argumentul lor a fost articolul 8 din regulamentul care reglementează trecerea frontierei în Ucraina, nu ştim exact ce conţine acest articol 8 şi nici ei nu ne-au spus. Se pare că în 2009 am supărat pe cineva şi ca urmare am fost opriţi acum", a declarat Simona Lazăr, de la Jurnalul Naţional.

Al doilea jurnalist care a primit interdicţie este Valentin Ţigău, de la Radio Români. Aceştia făceau parte dintr-un grup de şase jurnalişti care se îndreptau spre locul ceremoniei de sfinţire a bisericii româneşti.

Ambii jurnalişti au semnat un document de luare la cunoştinţă a celor comunicate de autorităţuile de la frontieră.
 


×
Subiecte în articol: Ucraina jurnalisti
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close