Antena 3 CNN Externe Cinci oameni au murit în urma unui incendiu de vegetaţie din Rusia

Cinci oameni au murit în urma unui incendiu de vegetaţie din Rusia

Cinci oameni au murit în urma unui incendiu de vegetaţie din Rusia
03 Sep 2010   •   09:46

Rusia se confruntă cu un nou val de incendii de pădure, de această dată în sudul ţării. Cinci oameni au murit şi aproape 500 de clădiri au fost distruse de flăcări. Aşa cum s-a întâmplat şi până acum, incendiile sunt înteţite de caniculă şi de vântul puternic.

Zona cel mai grav afectată de noul val de incendii este regiunea Volgograd, numită cândva Stalingrad, din sudul Rusiei. Flăcările au cuprins mai multe păduri, dar şi câteva sate. Doi oameni în vârstă au murit arşi de vii în locuinţele lor, pe care n-au apucat să le părăsească la timp. Cel puţin 14 persoane sunt rănite şi aproape 200 au rămas fără adăpost.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că incendiile s-au extins în regiunea vecină, Saratov, şi ameninţă câteva republici autonome din aceeaşi parte a ţării. Preşedintele Dmitri Medvedev a ordonat autorităţilor centrale şi locale să facă totul pentru a opri noile incendii. Dar operaţiunile sunt îngreunate de seceta fără precedent care domneşte, de luni de zile, în acea parte a ţării.

În timp ce Moscova a scăpat de căldurile fără precedent din ultimele luni, în regiunea Volgograd temperatura se menţine şi acum în jur de 40 de grade Celsius. Iar vântul este atât de puternic încât un întreg oraş a rămas fără energie electrică, după ce stâlpii reţelei au fost doborâţi. Potrivit datelor oficiale, incendiile din această vară, din Rusia, au făcut mai bine de 50 de victime şi au distrus pădurile pe un milion de hectare.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: incendiu Rusia incendiu de vegetatie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close