Antena 3 CNN Externe Dominique Strauss-Kahn este cercetat pentru proxenetism în grup organizat. Riscă 20 de ani de închisoare

Dominique Strauss-Kahn este cercetat pentru proxenetism în grup organizat. Riscă 20 de ani de închisoare

Dominique Strauss-Kahn este cercetat pentru proxenetism în grup organizat. Riscă 20 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: gazetanord-vest.ro
de O.P.    |    27 Mar 2012   •   05:52

Dominique Strauss Kahn are, din nou, probleme cu legea. Fostul director al FMI este cercetat acum pentru "proxenetism în grup organizat" şi riscă până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Strauss Kahn respinge toate acuzaţiile, prin intermediul avocaţilor, deoarece i s-a interzis orice contact cu presa.

Dominique Strauss Kahn a fost convocat de judecătorii de instrucţie din Lille, care anchetează dosarul unei vaste reţele de proxenetism. Convocarea a venit pe neaşteptate, deoarece Strauss Kahn urma să fie audiat abia miercuri.

Magistraţii îl acuză că a luat parte la petreceri în care a avut relaţii cu prostituate aduse de membrii reţelei din Lille. După aproape zece ore de audiere, Strauss Kahn a fost pus oficial sub acuzare pentru "proxenetism în grup organizat", învinuire pe care avocaţii săi o califică drept absurdă.

Strauss Kahn a fost deja audiat în acelaşi caz acum o lună, în stare de arest. Acum, a rămas în libertate, contra unei cauţiuni de 100.000 de euro, dar i s-a interzis să ia legătura cu alte persoane implicate în dosar sau cu presa. Miercuri, la New York are loc prima şedinţă a procesului civil intentat fostului director al FMI de camerista care l-a acuzat de viol. Părţile nu sunt obligate să fie prezente în instanţă.



×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close