Antena 3 CNN Externe Elveţia vrea să scape de ?ciorile? române şi bulgare

Elveţia vrea să scape de ?ciorile? române şi bulgare

Elveţia vrea să scape de ?ciorile? române şi bulgare
08 Ian 2009   •   08:41

Elveţia continuă campania de eliminare românilor şi bulgarilor de pe piaţa muncii din ţara cantoanelor. Astfel, populiştii elveţieni cer electoratului să alunge ?corbii? români şi bulgari. Dreapta populistă din Elveţia a lansat o campanie împotriva extinderii acordurilor cu UE pentru libera circulaţie a muncitorilor din România şi Bulgaria. Însoţit de sloganul ?Să deschidem porţile pentru abuzuri? Nu!?, afişul Uniunii Democratice de Centru, UDC, vine la puţin timp după ce membrii comunităţii de români şi bulgari erau văzuţi ca oi negre.
Iniţiativa partidului vine cu puţin timp înainte de referendumul din 8 februarie când eleveţienii vor decide asupra prelungirii acordurilor de liberă circulaţie care le dau dreptul europenilor să lucreze pe teritoriul său şi asupra extinderii acestor acorduri la bulgari şi români, scrie Adevărul.
?Corbii sunt păsări agresive şi hoaţe, care ameninţă existenţa altor păsări?, a explicat Toni Bruner, preşedintele partidului de dreapta populist, antieuropean şi xenofob.
?În mitologie sunt deseori asociaţi cu vrăjitoarele?, a adăugat el, pentru a explica de ce aceste păsări au fost alese pentru a simboliza pretinsele pericole ce ar plana asupra ţării, în cazul unui ?da?, pe 8 februarie.
În opinia UDC, Bulgaria şi România sunt ?două ţări din lumea a treia în cadrul UE, marcate de corupţie şi infracţionalitate? şi a căror emigraţie este considerată ?enormă?.
UDC este principala forţă politică din Elveţia, cu 29% din voturi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elvetia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close