Antena 3 CNN Externe Este cea de-a doua ţară din Europa în care s-a întâmplat acest lucru. Biserica Catolică este ÎMPOTRIVĂ

Este cea de-a doua ţară din Europa în care s-a întâmplat acest lucru. Biserica Catolică este ÎMPOTRIVĂ

Este cea de-a doua ţară din Europa în care s-a întâmplat acest lucru. Biserica Catolică este ÎMPOTRIVĂ
de O.P.    |    24 Apr 2013   •   06:18

Franţa a devenit cea de-a noua ţară europeană care recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex.  Parlamentul a dat aprobarea finală legii pe această temă, după câteva săptămâni de dezbateri pasionate. Controversele nu au încetat nici după votarea legii: la Paris şi în provincie au avut loc manifestaţii din care nu au lipsit incidentele violente.

Rezultatul votului a fost salutat cu aplauze furtunoase de deputaţii majorităţii de centru-stânga. Şi mai mare a fost bucuria militanţilor pentru căsătoriile între homosexuali.

Dar atmosfera nu a fost mereu destinsă în timpul dezbaterilor din Parlament, însoţite de manifestaţii pentru sau contra aşa-numitei "căsătorii pentru toţi". Un militant a încercat să protesteze, în galeria publicului, chiar în timpul şedinţei finale. Incidentul a stârnit o adevărată furtună între deputaţi.

Votul final a calmat, doar aparent, spiritele. Adversarii legii sunt hotărâţi să o conteste atât în stradă, cât şi la Consiliul Constituţional. Mai ales că homosexualii pot, acum, nu doar să se căsătorească ci şi să adopte copii.

Seara târziu, zeci de adversari ai "căsătoriei pentru toţi" şi ai homosexualilor s-au confruntat cu poliţiştii, nu departe de turnul Eiffel.

Protestatarii au bombardat forţele de ordine cu sticle, pietre, piese de mobilier urban şi obiecte găsite pe un şantier din apropiere. Un comisar a ajuns în ambulanţă, lovit în cap de o piatră din pavaj. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene. Nu au scăpat nici ziariştii, calificaţi drept "ticăloşi" şi "corupţi" de manifestanţii agresivi. 

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close