Antena 3 CNN Externe Europa, paralizată de grevele bugetarilor nemulţumiţi de măsurile de austeritate

Europa, paralizată de grevele bugetarilor nemulţumiţi de măsurile de austeritate

Europa, paralizată de grevele bugetarilor nemulţumiţi de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Video News
22 Sep 2010   •   15:36

Măsurile de austeritate au scos zeci de mii de oameni în stradă în Spania, Franţa sau Grecia. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor, de disponibilizările masive sau de creşterea vârstei de pensionare. La sfârşitul lunii, sindicatele spaniole ameninţă şi ele cu o grevă generală.

Traficul în Atena este paralizat după ce fermierii eleni s-au alăturat grevei transporatorilor. Agricultorii protestează faţa de a treia creştere a taxelor făcută de guvernul elen ca parte a planului de relansare economică. Transportatorii sunt nemulţumiţi în continuare de creşterea numărului licenţelor de transport.

Fermierii au împărţit tone de fructe trecătorilor. Oamenii au vrut să demonstreze guvernului că din cauza măsurilor economice suplimentare agricultorii nu mai pot vorbi de vreun profit.

Probleme sunt şi în Franţa unde mii de oameni au ieşit în stradă. Traficul feroviar şi funcţionarea metroului sunt perturbate din cauza deciziei guvernului de a creşte vârsta de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Sindicatele franceze ameninţă cu o grevă de amploare în următoarele zile.

Luna se încheie la fel cum a început în Europa, cu greve. Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care vor să călătorească în Spania că în 29 septembrie transportatorii spanioli vor organiza o grevă generală.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: grevă Europa Franta Spania transportatori
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close