Antena 3 CNN Externe Explozie puternică la o bază militară din SUA. 7 oameni au murit

Explozie puternică la o bază militară din SUA. 7 oameni au murit

Explozie puternică la o bază militară din SUA. 7 oameni au murit
Sursa foto: Foto: Flickr/cop4cbt
19 Mar 2013   •   15:25

Şapte oameni au murit şi cel puţin alţi opt au fost răniţi în urma unei explozii, care s-a produs la o baza militară din statul american Nevada.

Explozia a avut loc la depozitul de muniţii de la baza Hawthorne, în timpul aplicaţiilor unei subunităţi de infanterişti marini SUA.

Echipele de intervenţii au împrejmuit zona şi experţii militari au demarat o anchetă, relatează NBC News.

Baza Hawthorne, situată în deşert, este unul din cele mai mari depozite de muniţii din lume, unde are loc reciclarea bombelor şi rachetelor cu termenul de valabilitate expirat.

Foto: Google Earth / Reuters

Depozitele şi birourile bazei militare sunt situate pe un teritoriu de aproximativ 600 de kilometri pătraţi.

Datele privind cauza exploziei sunt contadictorii. Unele surse susţin că un mortier de calibrul 60 de mm a explodat pe ţeavă, în timp ce soldaţii pregăteau lansarea acestuia.
Pe de altă parte, sunt voci care spun că explozia a avut loc în momentul în care militarii au ridicat muniţia şi au încercat să o amplaseze în dispozitivul de tragere.

Militarii făceau parte din Divizia a II-a Marină, forţă combatantă specializată în lupta de la sol, cu baza permanentă la Camp Lejeune, Carolina de Nord.
Ei au fost trimişi să se pregătescă în Nevada pentru a desfăşura operaţiuni speciale şi urmau să fie dispuşi operaţional în Orientul Mijlociu.

×
Subiecte în articol: explozie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close