Antena 3 CNN Externe Fitch Ratings: Creşterea plafonului de îndatorare al Statelor Unite, corespunzător cu ratingul maxim "AAA"

Fitch Ratings: Creşterea plafonului de îndatorare al Statelor Unite, corespunzător cu ratingul maxim "AAA"

Fitch Ratings: Creşterea plafonului de îndatorare al Statelor Unite, corespunzător cu ratingul maxim "AAA"
Sursa foto: Foto: au.ibtimes.com
02 Aug 2011   •   20:20

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a comentat, printr-un comunicat pe site-ul oficial, că planul de creştere a plafonului de îndatorare al Statelor Unite este corespunzător cu ratingul maxim "AAA", iar riscul de intrare în incapacitate de plată rămâne extrem de scăzut.

"Deşi acordul de marţi este un pas într-o direcţie bună, Statele Unite, ca şi o mare parte din Europa, vor avea de luat decizii grele privind taxele şi cheltuielile bugetare, dacă doresc să reducă deficitul bugetar şi datoria publică la un nivel sigur pe termen mediu" se arată în comunicatul FItch.

Senatul american a aprobat, marţi, un plan de creştere a plafonului de îndatorare, în prezent la 14.300 de miliarde de dolari, pentru a evita pericolul intrării statului în încetare de plăţi.

Camera Reprezentanţilor a votat, luni, planul negociat de Partidul Democrat şi Partidul Republican, susţinut şi de Casa Albă, pentru ridicarea plafonului datoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close