Antena 3 CNN Externe Fraţii Ţarnaev, SUBIECT DE CARTE. O ziaristă de origine rusă va scrie despre tinerii ceceni care au trimis unde de şoc în SUA

Fraţii Ţarnaev, SUBIECT DE CARTE. O ziaristă de origine rusă va scrie despre tinerii ceceni care au trimis unde de şoc în SUA

Fraţii Ţarnaev, SUBIECT DE CARTE. O ziaristă de origine rusă va scrie despre tinerii ceceni care au trimis unde de şoc în SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Mai 2013   •   16:22

O jurnalistă de origine rusă, Masha Gessen, autoarea unei biografii a preşedintelui rus Vladimir Putin, va scrie o carte despre fraţii Tamerlan şi Djokar Ţarnaev, presupuşii autori ai atentatelor din Boston, relatează ziarul The New York Times.
   
Cartea, prima despre fraţii Ţarnaev - originari din Cecenia -, va fi publicată de Editura americană Riverhead Books.
   
Cartea va fi scrisă de jurnalista ruso-americană Masha Gessen, autoarea biografiei preşedintelui rus Vladimir Putin - "The Man Without a Face".
   
"Domnişoara Gessen pare să fie cea mai calificată să scrie această carte: vorbeşte fluent rusă şi engleză, a fost corespondent în Cecenia - de unde provine familia Ţarnaev -, a emigrat în Boston când era adolescentă", au explicat reprezentanţii Editurii Riverhead Books.
   
"Cartea va reconstitui lupta care s-a dat în interiorul celor doi fraţi între integrare şi alienare, precum şi transformarea lor în terorişti crescuţi pe teritoriul SUA, trăind pe teritoriul american dar fiind loiali altor teritorii, o scindare de identitate care i-a direcţionat în sensul acestei misiuni letale", explică editura.
   
Purtătorul de cuvânt al Editurii Riverhead Books, Jynne Martin, a declarat că Gessen va renunţa la funcţia pe care o are la postul Radio Liberty pentru a se concentra exclusiv pe scrierea acestei cărţi.
   
Fraţii Tamerlan şi Djokar Ţarnaev sunt suspectaţi de comiterea atentatelor de la maratonul din Boston, pe 15 aprilie, atacuri soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi.
   
Cei doi fraţi sunt originari din republica separatistă rusă Cecenia şi au fost şcolarizaţi în Daghestan, înainte de a se muta în Statele Unite. Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia din Boston, la câteva zile după atentate. Fratele său, Djokar (19 ani), a fost rănit în confruntările cu poliţia americană.
   

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close