Antena 3 CNN Externe IMAGINI LIVE cu teroarea care îi loveşte în aceste momente pe americani. Sute de mii de oameni, disperaţi

IMAGINI LIVE cu teroarea care îi loveşte în aceste momente pe americani. Sute de mii de oameni, disperaţi

IMAGINI LIVE cu teroarea care îi loveşte în aceste momente pe americani. Sute de mii de oameni, disperaţi
de O.P.    |    29 Aug 2012   •   05:25

Uraganul Isaac a atins, acum câteva ore, litoralul statului american Louisiana, la exact şapte ani după un alt uragan, Katrina, rămas in istorie pentru distrugerile pe care le-a provocat.



Viteza vântului trece de 130 de kilometri pe oră şi peste 100.000 de familii şi întreprinderi sunt lipsiţi de energie electrică. Localnicii şi autorităţile au făcut totul pentru a înfrunta uraganul şi speră, doar, că el va rămâne mai puţin violent decât Katrina.

CLICK AICI pentru a vedea IMAGINI LIVE cu uraganul Isaac.





Uriaşul uragan, cu un diametru de 300 de kilometri, s-a îndreptat direct spre New Orleans, unde străzile, de obicei vesele, erau aproape pustii. Toate cele 12 cazinouri de pe malul mării şi-au închis porţile iar pe aeroport, zborurile au fost oprite. Marile stăvilare construite după inundaţiile provocate de Katrina au fost închise pentru prima dată şi toată lumea speră că ele vor apăra, într-adevăr, oraşul.



În timp ce turiştii surprinşi de uragan la New Orleans s-au baricadat în hoteluri, autorităţile au ordonat sau chiar au impus evacuarea cartierelor direct ameninţate. Refugiaţi în adăposturi improvizate, mii de oameni speră că vor mai avea o casă la care să se întoarcă.





Pe lângă Louisiana, uraganul se face simţit şi în Mississippi sau Alabama, unde a provocat, pentru început, o mică tornadă care nu a făcut victime. Preşedintele Obama i-a asigurat pe localnici că întreaga ţară este alături de ei.



Meteorologii se aşteaptă la precipitaţii de cel puţin 50 de litri pe metru pătrat şi la un flux al oceanului mult mai puternic ca de obicei.




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close