Antena 3 CNN Externe Încă o reuşită a armatei. 7 membri Al-Qaida au fost ucişi, în urma unui raid aerian

Încă o reuşită a armatei. 7 membri Al-Qaida au fost ucişi, în urma unui raid aerian

Încă o reuşită a armatei. 7 membri Al-Qaida au fost ucişi, în urma unui raid aerian
Sursa foto: foto: Mediafax Foto
07 Iun 2012   •   17:51

Încă şapte membri Al-Qaida au fost ucişi joi în urma unui raid aerian şi unor confruntări armate în sudul Yemenului, zonă în care armata desfăşoară o ofensivă împotriva acestei reţele teroriste, scrie AFP.
   
Raidul aerian a fost realizat asupra zonei de periferie de la est de Jaar, un oraş din provincia Abyan, aflată sub controlul Al-Qaida, ucigând cinci insurgenţi islamişti şi rănind alţi trei.

Alţi doi insurgenţi au fost ucişi în confruntări armate cu membri ai comitetelor rezistenţei populare - care suplinesc armata - la Batiks, un sat la nord-vest de Jaar.
   
Confruntările au izbucnit în momentul în care combatanţi Al-Qaida au încercat să se infiltreze în Batiks, de unde membri ai reţelei au fost izgoniţi săptămâna trecută de către armată. Armata a lansat o ofensivă împotriva Al-Qaida, pe 12 mai, în încercarea de a relua controlul asupra oraşului Zinjibar, capitala provinciei Abyan, oraşului Jaar, dar şi altor localităţi din această provincie, aflate sub controlul reţelei teroriste începând de anul trecut.
   
Potrivit AFP,  423 de persoane au fost ucise în total de la începutul acestei ofensive: 315 membri Al-Qaida, 68 de militari, 22 de membri ai comitetelor rezistenţei populare şi 18 civili.

×
Subiecte în articol: retea terorista Al Qaeda
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close