Antena 3 CNN Externe Incendiile fac ravagii în Bolivia şi Canada. Doi piloţi morţi şi 1.500.000 de hectare de vegetaţie arsă (VIDEO)

Incendiile fac ravagii în Bolivia şi Canada. Doi piloţi morţi şi 1.500.000 de hectare de vegetaţie arsă (VIDEO)

Incendiile fac ravagii în Bolivia şi Canada. Doi piloţi morţi şi 1.500.000 de hectare de vegetaţie arsă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Aug 2010   •   14:56

Incendiile fac ravagii dincolo de Atlantic. Oficialii din Bolivia spun că ţara se află în pragul catastrofei din cauza incendiilor, iar în vestul Canadei fumul a început să perturbe traficul aerian.

Şapte din cele nouă provincii ale Boliviei sunt afectate de incendii, iar focul nu încetează să se extindă. În ultimele două luni a ars vegetaţia de pe 1.500.000 de hectare. Pompierii întâmpină mari greutăţi, deoarece multe focare se află în munţi, în locuri aproape inaccesibile. Preşedintele Evo Morales a cerut ajutorul Braziliei vecine, dar şi al întregii populaţii.

Multe incendii sunt provocate chiar de fermierii locali care obişnuiesc ca, înaintea semănăturilor, să dea foc resturilor de pe câmp.

Mult mai la nord, în provincia canadiană British Columbia, incendiile de pădure au distrus o suprafaţă de trei ori mai mare decât într-un an normal. Iar sezonul lor este departe de a se fi încheiat. Mii de oameni au fost evacuaţi iar flăcările se apropie tot mai mult de marile oraşe.

Multe curse aeriene au fost anulate din cauza norilor de fum care s-au extins şi peste provincia vecină, Alberta, şi statul american Montana. Până acum, flăcările au făcut doar două victime, doi piloţi care au murit în prăbuşirea unui avion de luptă împotriva incendiilor.



Antena 3

×
Subiecte în articol: incendii vegetatie hectare foc Bolivia Canada camp
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close