Antena 3 CNN Externe Instalaţia de la In Amenas va fi repornită până marţi. Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale

Instalaţia de la In Amenas va fi repornită până marţi. Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale

Instalaţia de la In Amenas va fi repornită până marţi. Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    21 Ian 2013   •   08:50

Instalaţia de la In Amenas, a cărei activitate a fost întreruptă în urma unei luări de ostatici sângeroase de către o grupare islamistă armată, ar putea să fie repornită luni sau marţi, a anunţat duminică ministrul algerian pentru Energie, Youcef Yousfi.

"Muncitorii s-au întors încă de duminică la complexul pentru cazare de pe platformă, în contextul în care instalaţiile de exploatare a gazelor naturale vor fi repornite în următoarele două zile. Vom consolida securitatea şi vom conta în primul rând pe mijloacele noastre. Este exclus să acceptăm forţe de securitate exterioare care să preia controlul asupra securităţii instalaţiilor (noastre) energetice", a declarat ministrul Youcef Yousfi, potrivit AFP.

Demnitarul susţine că pagubele produse pe platformă în urma atacului islamist "nu sunt importante".

În plus, Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale, în urma luării de ostatici, care s-a încheiat sâmbătă, a mai precizat ministrul.

Un bilanţ provizoriu furnizat de autorităţi anunţă 23 de străini şi algerieni morţi şi 32 de răpitori ucişi. Potrivit postului algerian privat de televiziune Ennahar, 25 de cadavre ale unor ostatici au fost găsite duminică în incinta complexului de către forţe speciale algeriene.

Complexul de la Tiguentourine este exploatat din 2006 de gigantul petrolier britanic British Petroleum, compania norvegiană Statoil şi algeriană Sonatrach.




×
Subiecte în articol: Algeria
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close