Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din estul Chinei au cauzat pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Inundaţiile din estul Chinei au cauzat pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Inundaţiile din estul Chinei au cauzat pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Iun 2011   •   18:33
Circa 60 de kilometri de diguri sunt în pericol de a ceda într-o provincie estică a Chinei în care inundaţiile au cauzat pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari, au declarat, luni, autorităţile, conform CBS News.

Ploi torenţiale au afectat provincia Zhejiang în week-end şi nivelul unui râu care trece prin oraşul Lanxi a crescut vertiginos, a declarat Zhao Fayuan, director adjunct al autorităţii care gestionează situaţia inundaţiilor.

Mai multe porţiuni din digurile oraşului Lanxi abia mai rezistă, a declarat oficialul. Mai mult de 20.000 de oameni ar putea fi afectaţi dacă digurile cedează.

Autorităţile au sfătuit oficialii din Lanxi să evacueze cetăţenii din apropierea digurilor cu risc ridicat de a ceda dar şi să le repare pe acestea cât mai repede.

Inundaţiile recente au distrus peste 600.000 de acri de pământ agrar şi a oprit activitatea a 1.846 de companii din provincie, având un efect direct în pierderi economice în valoare de 1,19 miliarde de dolari. Din această sumă, 3,4 miliarde de yeni reprezintă pierderi în agricultură.

Provincia afectată este una din cele mai bogate şi a înregistrat în ultimul semestru o creştere economică de 11,8%.

 

×
Subiecte în articol: inundatii China pagube
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close