Antena 3 CNN Externe Ipoteză nouă în cazul avionului dispărut: Zborul MA370 a fost DETURNAT şi a aterizat în Insulele Andaman

Ipoteză nouă în cazul avionului dispărut: Zborul MA370 a fost DETURNAT şi a aterizat în Insulele Andaman

Ipoteză nouă în cazul avionului dispărut: Zborul MA370 a fost DETURNAT şi a aterizat în Insulele Andaman
14 Mar 2014   •   15:58

O nouă teorie vine să tulbure povestea extrem de complicată a avionului malaiezian dispărut fără urmă de aproape o săptămână.
Potrivit noilor speculaţii, zborul MA370 ar fi aterizat într-un arhipelag din largul Oceanului Inidian.

Noile supoziţii, rămase deocamdată la acest stadiu, sunt bazate pe ultimele analize ale sistemelor radar din regiune, care sugerează că avionul nu ar fi zburat haotic în nord vestul Malaieziei.

Surse anonime, din anturajul anchetatorilor, preluate de Reuters, susţin că oricine ar fi fost la manşa avionului a urmat cu stricteţe punctele de navigare până deasupra Insulelor Andaman.

Înregistrările radar nu expun prezenţa avionului în această zonă, dar acest lucru ar fi fost posibil numai dacă aeronava ar fi survolat la o altitudine joasă, ce nu este acoperită de radar.

Experţii în aviaţie spun că această teorie este posibilă, dar foarte puţin probabilă. Cineva ar fi deturnat aparatul de zbor care ulterior a aterizat fără să fie detectat de nimeni.

Dennis Giles, un editorialist local, care scrie pentru ziarul  Andaman Chronicle, demontează această teorie, spunând că nu se poate ca un Boeing 777 să aterizeze în arhipelag, fără să atragă atenţia.

"Nu există nicio şansă ca un avion de asemenea dimensiuni să aterizeze pe Insulele Andaman sau Nicobel", a spus el.

Autorităţile indiene, cele care deţin controlul acestor insule, susţin că au în regiune doar patru piste de dimensiuni mici, care nu ar permite aterizarea unui avion mare.
De asemenea, guvernul malaiezian a evitat să confirme noile ipoteze.

 

×
Subiecte în articol: avion disparut
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close