Antena 3 CNN Externe Italia este devastată de inundaţii: Un român a murit şi altul este dat dispărut

Italia este devastată de inundaţii: Un român a murit şi altul este dat dispărut

Italia este devastată de inundaţii: Un român a murit şi altul este dat dispărut
Sursa foto: Foto: drpinna.com
27 Oct 2011   •   11:05
Un român a murit şi altul este dat dispărut, în urma inundaţiilor din Italia, unde apele şi alunecările de teren au făcut ravagii. Românul a murit după prăbuşirea unei case în satul Cassana. În acelaşi sat au mai murit alte trei persoane, cetăţeni italieni.

Bilanţul oficial al inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Liguria şi Toscana este până acum de şase morţi. Între două şi opt persoane sunt date dispărute.

Cele mai multe victime s-au înregistrat într-un sat din provincia Liguria, unde, potrivit localnicilor, doi imigran
ţi români au fost înghitiţi de ape.

Furtunile şi inundaţiile nu au cruţat aproape niciuna din regiunile Italiei, dar cel mai greu lovite au fost Liguria, din nord-vest, şi Toscana, din centrul ţării. Râuri pitoreşti şi inofensive s-au prefăcut în torente de apă şi noroi care au măturat tot ce le-a ieşit în cale. Furia apelor a surpat clădiri, a distrus poduri şi reţele electrice.

VEZI IMAGINI CU DEZASTRUL PROVOCAT DE INUNDAŢII

Un întreg deal surpat de ploi s-a prăbuşit peste câteva locuinţe din Borghetto di Vara, un sat de lângă Genova, cunoscut până acum pentru viile şi livezile sale. Satul este acum complet izolat de restul lumii.

Jurnaliştii italieni spun că localnicii, ajutaţi de salvatori aduşi cu elicopterul, au săpat ore în şir cu mâinile goale, în speranţa de a regăsi doi români dispăruţi după catastrofă.

Victime şi distrugeri s-au consemnat şi în Cinqueterre, o populară destinaţie turistică, sau în zona celebrelor cariere de marmură de la Carrara. Sinistraţii s-au trezit într-o lume de coşmar: fără curent electric, hrană şi apă potabilă, în mijlocul maşinilor şi altor resturi pe jumătate îngropate în noroi.

O cale ferată şi câteva şosele importante din Liguria vor rămâne închise cel puţin până duminică. Furtuna n-a ocolit nici Roma, dar aici pagubele nu au fost prea mari. Ministerul Apărării va trimite în zonele sinistrate soldaţi şi elicoptere care să ajute la căutarea celor dispăruţi.
 
 

 

×
Subiecte în articol: inundatie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close