Antena 3 CNN Externe Japonia: O explozie uriaşă a vulcanului Shinmoedake a spart ferestrele locuinţelor pe o rază de opt kilometri

Japonia: O explozie uriaşă a vulcanului Shinmoedake a spart ferestrele locuinţelor pe o rază de opt kilometri

Japonia: O explozie uriaşă a vulcanului Shinmoedake a spart ferestrele locuinţelor pe o rază de opt kilometri
Sursa foto: Foto: BBC
01 Feb 2011   •   17:03

O explozie violentă a vulcanului Shinmoedake din Kyushu, Japonia, a spart ferestrele locuinţelor pe o rază de opt kilometri, anunţă BBC. Clădirile au fost „înecate” în cioburi de sticlă, iar vulcanul a aruncat în atmosferă nori imenşi de cenuşă şi gaz. Sute de persoane şi-au părăsit deja locuinţele din zonă.

Erupţia vulcanului a făcut ca traficul aerian şi feroviar să fie suspendat vineri în sud-estul Japoniei, informează AFP. Vulcanul Shinmoedake, situat în sudul insulei Kyushu, a început să erupă miercurea trecută. Zborurile din zonă au fost restricţionate din cauza cenuşei degajate în aer, iar autorităţile le-au cerut celor peste 1000 de oameni care locuiesc în aria periculoasă, să evacueze zona.

Agenţia meteorologică japoneză a precizat că Shinmoedake face parte din lanţul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o erupţie minoră s-a înregistrat deja în 2008.

×
Subiecte în articol: explozie vulcan japonia
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close