Antena 3 CNN Externe John Kerry: Armele chimice au fost folosite în Siria

John Kerry: Armele chimice au fost folosite în Siria

John Kerry: Armele chimice au fost folosite în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Aug 2013   •   23:01

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat, luni, că Statele Unite dispun de dovezi care atestă că armata siriană a folosit armele chimice, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Potrivit informaţiilor obţinute până în prezent, incluzând înregistrări video şi mărturii culese la faţa locului, „armele chimice au fost folosite în Siria. Mai mult decât atât, ştim că regimul sirian este cel care deţine aceste arme”, a afirmat şeful diplomaţiei americane, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficalul american a afirmat că acest lucru „este de necontestat" şi că este vorba despre o „indecenţă morală" pentru care responsabilii trebuie să răspundă, notează AFP, citată de Mediafax.

”Ceea ce am văzut săptămâna trecută în Siria şochează conştiinţa mondială. Aceasta sfidează orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor şi copiilor şi trecătorilor nevinovaţi cu arme chimice este o indecenţă morală", a spus Kerry.

„Preşedintele Obama crede că cei care au recurs la armele cele mai atroce împotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planetă trebuie să dea socoteală", a adăugat Kerry.

Secretarul de stat american a acuzat regimul sirian că a întârziat prea mult accesul oferit anchetatorilor ONU la zona vizată de atacul din 21 august „pentru a fi credibil" şi că a „bombardat" şi „distrus sistematic dovezile".

„Acesta nu este comportamentul unui Guvern care nu are nimic de ascuns", a completat Kerry.


×
Subiecte în articol: Siria arme chimice SUA John Kerry
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close