Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un a fost proclamat "lider suprem" în Coreea de Nord

Kim Jong-un a fost proclamat "lider suprem" în Coreea de Nord

Kim Jong-un a fost proclamat "lider suprem" în Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: gawker.com
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   14:59

Coreea de Nord l-a proclamat "lider suprem" pe Kim Jong-un, fiul şi succesorul lui Kim Jong-il, într-un miting militar de amploare organizat joi, la Phenian.

Noul lider a fost elogiat de preşedintele interimar al statului şi confirmat ca următorul conducător şi "moştenitor al inteligenţei, caracterului, simţului moral şi curajului lui Kim Jong-il".

Mitingul din Piaţa Lim il-sung a fost încheiat prin intonarea "Internaţionalei" de către o orchestră militară şi 20 de lovituri de tun. Astăzi este ultima zi de doliu naţional în onoarea lui Kim Jong-il, cel care a fost liderul ţării timp de 17 ani.

Bocetele sincere sau regizate ale nord-coreenilor au fost înlocuite de sunetul sirenelor.

Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Kim il-sung, joi, pentru a-i aduce un ultim omagiu mult iubitului conducător, Kim Jong-il. Preşedintele Marii Adunări Naţionale a ţinut un discurs în faţa soldaţilor.

Oficialii civili şi militari văzuţi în jurul noului lider nord-coreean Kim Jong-un vor juca un rol esenţial în primii paşi pe care îi va face tânărul lider lipsit de experienţă în afaceri de stat şi care moşteneşte o economie ruinată cu o populaţie devastă de foamete.

Kim Jong-il a murit pe 17 decembrie, în urma unui stop cardiac. Anunţul oficial al morţii sale a fost făcut însă după două zile.

Citeşte şi Kim Jong-il a fost condus pe ultimul drum cu o limuzină Lincoln Continental, deşi ura SUA





×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close