Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Evenimentele din Irak oglindesc eşecul total al aventurii americano-britanice"

Lavrov: "Evenimentele din Irak oglindesc eşecul total al aventurii americano-britanice"

Lavrov: "Evenimentele din Irak oglindesc eşecul total al aventurii americano-britanice"
12 Iun 2014   •   14:44

Evenimentele actuale din Irak sunt rezultatul acţiunilor întreprinse de SUA şi Marea Britanie, iar situaţia a scăpat de sub control, a declarat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

"Aceasta este ilustrarea perfectă a eşecului total lăsat în urmă de aventura începută de SUA şi Marea Britanie. Conflictul s-a transformat într-o spirală de necontrolat", spune Lavrov.

"Ne exprimăm solidaritatea faţă de autorităţile irakiene, de poporul irakian, care ar trebui să restabilească pacea şi securitatea în ţară, dar acţiunile partenerilor noştri occidentali ridică multe semne de întrebare", a subliniat diplomatul rus.

Lavrov menţionează că în urmă cu 11 ani, preşedintele SUA declara victoria democraţiei în Irak, "dar în realitate, situaţia din ţară s-a deteriorat într-o progresie geometrică".

"Unitatea Irakului este pusă la îndoială. Terorismul capătă dimensiuni greu de estimat. Forţele de ocupaţie nu au luat în calcul procesului politic intern, nu au favorizat un dialog naţional. Tot ce au făcut a fost să-şi urmărească propriile interese", adaugă oficialul rus.

×
Subiecte în articol: SUA Serghei Lavrov
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close