Antena 3 CNN Externe Luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray. Atacatorii erau adepţi ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic

Luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray. Atacatorii erau adepţi ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic

Luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray. Atacatorii erau adepţi ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Iul 2016   •   14:05

Update: Cei doi atacatori din biserica catolică de la Saint-Etienne-du-Rouvray și-au declarat apartenența la gruparea teroristă Statul Islamic, a anunțat președintele Francois Hollande, potrivit presei franceze.

Atacul a fost comis de doi terorişti care se revendică a face parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a declarat marţi preşedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat în localitatea unde s-a produs incidentul, potrivit Le Figaro.

"Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele", a adăugat Hollande.

Update:  Prim-ministrul Manuel Valls a dat asigurări marţi că francezii 'vor face front comun' după 'atacul barbar din biserica catolică de la Saint-Etienne-du-Rouvray' de marţi dimineaţă, în cursul căruia doi atacatori au ucis un preot şi au rănit grav o altă persoană, relatează AFP.

'Oroare după atacul barbar dintr-o biserică din (departamentul) Seine-Maritime. Întreaga Franţă şi toţi catolicii sunt răniţi. Vom face front comun', a postat prim-ministrul pe contul său de Twitter.

Cei doi agresori au fost ucişi de forţele de ordine, în timp ce un ostatic se zbate între viaţă şi moarte.

'La un moment dat cei doi atacatori au ieşit din biserică şi atunci au fost ucişi de forţa de elită BRI', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet pentru postul de radio France Info.

'Îngrozitor. Se face tot posibilul pentru a declanşa un război religios', a postat la rândul său pe Twitter Jean-Pierre Raffarin, un fost prim-ministru conservator care conduce în prezent comisia de afaceri externe a Senatului.

Update: François Hollande, care este originar din regiune, a anunţat că va sosi şi el la Saint-Etienne-du-Rouvray.

Update: Un ostatic a fost omorât, este vorba despre preotul bisericii, Jacques Hamel, iar un altul este grav rănit. Cei doi atacatori au fost împuşcaţi. Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Le Point, cei doi atacatori aveau 'barbă'. Zona este în continuare blocată. Martorii susţin că au auzit mai multe focuri de armă. Ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat în zonă, a confirmat că suspecţii au fost neutralizaţi. Potrivit Le Parisien, suspecţii au ieşit în faţa bisericii înarmaţi cu cuţitele şi au fost împuşcaţi mortal de poliţiştii de la Brigada de Cercetări şi Intervenţii.

Ştire iniţială: Doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au luat marţi mai mulţi ostatici într-o biserică dintr-un oraş din nordul Normandiei, în apropiere de Rouen (nordul Franţei), a anunţat o sursă din poliţie, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, între patru şi şase oameni sunt ţinuţi ostatici de doi atacatori în oraşul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime).

Potrivit site-ului Normandie Actu, printre ostatici se numără şi preotul. Motivaţiile suspecţilor sunt deocamdată necunoscute. La locul incidentului sunt aşteptate echipe de intervenţie.

Publicaţia Derniere Nouvelle D'Alsace (DNA) relatează că Brigada Rapidă de Intervenţie (BRI) din Caen se află deja la biserică, iar cartierul în care este situat lăcaşul de cult a fost închis. Potrivit DNA, este vorba de cinci ostatici: un preot, două măicuţe şi doi enoriaşi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: luare de ostatici Franta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close