Antena 3 CNN Externe Luptele continuă în Tripoli. Mai multe tancuri au ieşit din complexul rezidenţial al lui Muammar Gaddafi

Luptele continuă în Tripoli. Mai multe tancuri au ieşit din complexul rezidenţial al lui Muammar Gaddafi

Luptele continuă în Tripoli. Mai multe tancuri au ieşit din complexul rezidenţial al lui Muammar Gaddafi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    22 Aug 2011   •   09:58

Capitala Libiei, oraşul Tripoli, este în continuare scena confruntări violente între rebelii libieni şi forţele armate ale regimului Gaddafi. Deşi rebelii au preluat controlul asupra mai multor cartiere, luptele continuă şi în dimineaţa zilei de luni, informează Mediafax.

Un purtător de cuvânt al rebelilor, Mohammed Abdel-Rahman, a anunţat că din complexul rezidenţial al lui Muammar Gaddafi au ieşit mai multe tancuri care au deschis focul.

Un convoi cu circa 100 de autovehicule ale rebelilor libieni veniți din vestul Libiei au intrat duminică seara în Tripoli. Insurgenţii au fost întâmpinaţi cu strigăte de bucurie şi tiruri de armă de locuitorii din zonă.

Duminică după-amiază, rebelii au preluat controlul asupra unei cazărmi situate la "kilometrul 27" pe aceeaşi şosea, care era considerată drept cel mai important obstacol înaintea intrării în Capitală din direcţia Zawiyah. Tot atunci, insurgenţii au eliberat şi câteva zeci de deţinuţi din închisoarea Maya.

Rebelii au sărbătorit intrarea în capitală în Piaţa Verde, locul unde se adună, în mod tradiţional susţintătorii lui Muammar Gaddafi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close