Antena 3 CNN Externe MARELE ÎNGHEŢ a pus stăpânire pe Europa. Gerul ucide europenii pe capete. Un om al străzii de origine română a murit în Italia

MARELE ÎNGHEŢ a pus stăpânire pe Europa. Gerul ucide europenii pe capete. Un om al străzii de origine română a murit în Italia

MARELE ÎNGHEŢ a pus stăpânire pe Europa. Gerul ucide europenii pe capete. Un om al străzii de origine română a murit în Italia
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
08 Feb 2012   •   07:25

Iarna grea care a pus stăpânire pe Europa face tot mai multe victime. O femeie a murit la Belgrad după ce un ţurţur de 4 kilograme desprins de pe o streaşină a lovit-o în cap. Gerul a ucis şi un român, om al străzii, în Italia. Şi bulgarii au probleme mari. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe români să nu circule în ţara vecină decât în caz de urgenţă.

Marele îngheţ a pus stăpânire pe Europa. Bilanţul morţilor a crescut la câteva sute pe măsură ce temperaturile au scăzut, iar zăpada a măturat continentul începând din est.

Este zăpadă cât vezi cu ochii şi un frig de crapă pietrele. În Serbia, ninge de 4 zile.

Troienele au izolat 70.000 de oameni. Deci nu avem nicio posibilitate momentan să le trimitem mâncare, medicamente şi cele necesare pentru un trai la limită, în asemenea situaţii.



Numai unele animale de la Grădina Zoologică din Belgrad s-au simţit în largul lor la temperaturile ce se apropie de cele arctice. Altele în schimb, au avut evoie de tratament special

Bulgarii se confruntă cu alte probleme. Un dig a cedat azi, în sudul ţării, la doar câteva ore după ce un alt baraj s-a spart, iar apele au măturat un sat întreg şi au ucis 9 oameni. Situaţia este departe de a reveni la normal. Meteorologii bulgari au emis astăzi cod portocaliu de ger pentru aproape tot teritoriul ţării. Iar în următoarele zile este aşteptat un nou val de ninsori.

Gerul a paralizat şi vestul continentului În Elveţia, ţărmul lacului Geneva este acoperit de un strat gros de gheaţă. În următoarele zile vântul puternic, ar putea face temperatura resimţită să ajungă pănă la -25 de grade în timpul zilei.

La Paris, mercurul termometrelor a scăzut până la minus 15 grade Celsius iar spărgătoarele de gheaţă au ieşit deja pe Canalul Saint Martin.

În Europa, nu mai puţin 450 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza frigului, recordul fiind deţinut de Ucraina, cu 136 de morţi.




×
Subiecte în articol: ger frig Europa roman ninsoare viscol
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close