Antena 3 CNN Externe Mărturii cutremurătoare din infernul trăit de ostaticii din Nairobi. O româncă povesteşte: "Ne-am baricadat într-o bancă. Un bărbat a fost împuşcat în CAP"

Mărturii cutremurătoare din infernul trăit de ostaticii din Nairobi. O româncă povesteşte: "Ne-am baricadat într-o bancă. Un bărbat a fost împuşcat în CAP"

Mărturii cutremurătoare din infernul trăit de ostaticii din Nairobi. O româncă povesteşte: "Ne-am baricadat într-o bancă. Un bărbat a fost împuşcat în CAP"
de O.P.    |    24 Sep 2013   •   06:05

Autorităţile din Kenya afirmă că au eliberat toţi ostaticii reţinuţi de teroriştii aliaţi cu Al-Qaida într-un mall din Nairobi. Forţele de securitate verifică pentru ultima dată complexul de magazine ocupat, timp de aproape trei zile, de militanţii unei grupări somaleze. 

Bilanţul morţilor se apropie de 70 de oameni, între care şi copii. Mai mulţi români stabiliţi în Kenya s-au aflat, şi ei, în bătaia gloanţelor.

Militarii kenyeni au purtat lupte grele cu teroriştii baricadaţi în mallul din Nairobi, un adevărat labirint de magazine, restaurante şi agenţii bancare cu pereţi blindaţi. Agresorii au reţinut mai mulţi ostatici după atacul sângeros de sâmbătă, în care peste 60 de oameni au fost ucişi.

VALENTINA VLAD, româncă din Nairobi: "Eu am un coleg care a fost în bancă, la parter. S-au baricadat în bancă. El a avut noroc, că tipul din spatele lui a fost împuşcat în cap".

Exploziile şi schimburile de focuri au continuat, aproape fără întrerupere, până ieri seară. Mai mulţi clienţi surprinşi de atac în magazine au reuşit să scape, îngroziţi de ceea ce văzuseră.

Corespondenţii de presă veniţi să relateze despre lupte au fost nevoiţi, şi ei, de mai multe ori, să se ferească de gloanţe.

Mallul era frecventat de mulţi străini stabiliţi în Kenya, dintre care unii au fost seceraţi de gloanţe. Printre victime se numără şase britanici, între care un copil, două femei din Franţa, doi canadieni, un poet şi fost ambasador din Ghana, cetăţeni din Canada, Olanda, China şi alte ţări.

Forţele de securitate au anunţat că au preluat controlul după ce din mall s-a înălţat un nor dens de fum. Se pare că teroriştii au dat foc unor saltele pentru a-şi pierde urmele. Atacul a fost revendicat de gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, ca represalii pentru participarea militarilor kenyeni la forţele ONU din Somalia. Gruparea pretinde că unii dintre agresori au venit din Statele Unite şi alte ţări occidentale iar forţele de securitate confirmă că printre ei se afla o femeie europeană.

×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close